Wellawaya - Diyaluma - Transit Home - Tangalle

2 mei 2025 - Tangalle, Sri Lanka

En dat het een leuke dag is geworden, klopt helemaal, op naar Tangalle met twee tussenstops.

Namal onze chauffeur en gids van de dag, nam ons mee naar "Diyaluma" een waterval van 220 hoog. Waar je bij het bovenste gedeelte kan zwemmen...

Wij waren slecht voorbereid, ik had alleen ergens opgevangen een mooie waterval waar je kan zwemmen; dus die spullen waren er. Ook Bas, die altijd op vakantie zich overal goed in verdiept had dit ook gemist!

"Pas toen Namal meeliep en we een bordje zaggen staan dat het 20 minuten wandelen was, dachten we even "owkeeee"..."

Diyaluma

Het zwaarste deel, ontelbare traptreden's omhoog, in de brandende zon. Daarna een klim over rotsen en door struikgewas inclusief een afgrond!

We werden ingehaald door het type "deelnemers van de Zonnebloem" alleen dan de sportieve variant, met afritsbroeken aan, wandelstokken voor de steun én de uiteraard stevige wandelschoenen. Zeer sportief dus!

Diyaluma

Voor jullie beeldvorming, de familie Bol liep de klim met flip-flops en ik met mijn Michael Kors tasje.

Wij merken ook dit keer, dat de Sri Lankaanse maatstaven in wat "kan" een andere graadmeter heeft dan in ons conform leventje. Als we dit van tevoren hadden geweten hadden we ons iets anders voorbereid, dan had ik niet met dat tasje waar alle paspoorten, pinpassen, creditcards en contant geld door het water gelopen!

Achteraf kunnen we zeggen dat het wel goed te doen was, maar de uitrusting had er anders uitgezien als we dit hadden geweten.

Het eindpunt, een heerlijke fris natuurbad, bij het begin punt van het eerste waterval gedeelte.

"Bas en Namal gaan nog verder, om te kijken bij de rand van de waterval, het stuk waar het water 220 meter naar beneden valt."

Diyaluma

Ik vind het doodeng, nu is mij grens van "doodeng" al wel sneller bereikt dan die van Bas. Als ik het relativeer weet ik dat Bas echt niet zijn leven in het bijzijn van het gezin op het spel zet, maar jeetje wat was dit spannend!

De kinderen nemen mijn angst over en vinden het ook niet leuk, dus besluit ik dat wij niet moeten toekijken.

Tahnee voorziet de complete roedel aan straathonden die op de berg zwerven van aandacht en eten. Noah speelt in het water en ik praat met een Sri Lankaans vrouwtje die lekkere snackjes verkoopt.

Diyaluma

Bas zie ik van een afstand de grootste lol hebben en neemt ondertussen "als een of andere" influencer een filmpje op voor het thuisfront. Er zijn dus beelden mensen!!!

En door... We gaan verder naar de next stop.

Transit home een plek vol educatie over de Sri Lankaanse olifanten. En het is een opvang voor verstoten olifantjes. Wanneer ze groot genoeg zijn worden deze in groepen weer losgelaten (er zijn daarom ook echt geen oudere olifanten).

Transit HomeTransit Home

Wij staan niet achter hoe de olifanten in Sri Lanka worden gebruikt voor het toerisme (google maar om de keerzijde van dit te vinden). Daarom kiezen we bewust niet om naar de plekken te gaan, waar toeristen op de olifanten kunnen rijden, eten geven, aaien, foto's meekunnen maken etc...

Transit Home

(Vroeger wisten wij zelf niet beter!)

Maar "Transit Home" is echt wat anders, we hebben dit vooraf dan wel goed opgezocht, in tegenstelling tot de waterval ;)

Transit HomeTransit HomeTransit Home

"Dit was leerzaam en mooi om te zien"

Deze dag was zo ontzettend leuk en ook heel gezellig. Daar heeft deze leuke chauffeur en tevens goede gids een groot aandeel in gehad. Bas slaat Namal zijn telefoonnummer op; want "wie weet"...

Aankomst Tangalle. We komen aan bij weer een pareltje. Deze locatie hebben we gevonden via Booking.com. De kamer en het daar bijhorende tuintje grenst aan het zwembad. Het is een klein hotel wat wel helemaal vol zit. We kiezen voor de resterende middag om in het zwembad te zwemmen en eten

's avonds bij een naastgelegen familie restaurant.

Tangalle

Tangalle heeft voor ons het beste en het mooiste strand. Meerdere stukken zijn perfect om te zwemmen.

Tangalle

Bij ons staat Goyambokka bovenaan, het is nog niet mega ondekt, vanwege de moeilijk te vinden "ingang", maar locals uit Tangalle kennen deze plek natuurlijk wel!

We zijn hier op onze eerste Tangalle-dag hier dan ook de gehele dag gebleven.

Tangalle

We sluiten óók deze dag weer af met waar we gisterenavond hebben gegeten. Alleen zitten we deze avond in het donker te dineren vanwege een langdurige stroomstoring, ook weer een ervaring rijker!

Tangalle

De twee nachtjes hier waren genoeg maar hadden er graag drie van willen maken. Er was helaas geen kamer meer beschikbaar, dus op naar... Ahungalla, waar we nog niet weten hoelang we blijven!

1. Chantal:
    2 mei 2025
    Wat heerlijk allemaal! En zo leuk om alles te lezen! Geniet er nog maar van.
    Liefs Chantal
  2. Familie Betlem:
    4 mei 2025
    Oh Maureen wat een avontuur weer en eerlijk gezegd heb ik mij bescheurd om jullie niet matchende outfits
    voor de mountains.. Vooral jouw tasje! 😂. Gelukkig is het goed gegaan. Ik zag een heerlijke Lion beer. Geniet er nog even goed van lieve familie! Liefs van ons allemaal x